Lang weekend Boedapest: een onvergetelijke stedentrip.

Hongaars parlementsgebouw in Boedapest - Januari 2024

Met drie goede vrienden heb ik onlangs een onvergetelijk lang weekend doorgebracht in het betoverende Boedapest. Deze stad aan de oevers van de Donau bood ons een schat aan ervaringen, van historische ontdekkingen tot bruisend nachtleven en ontspannende thermale baden. Laat me je meenemen op onze reis vol met spannende avonturen en betaalbare geneugten in deze betoverende stad. In dit artikel bespreken we met jou de volgende topics

Reisvoorbereiding Boedapest

Met de hulp van ChatGPT hebben wij ons reisschema voor een lang weekend in Boedapest samengesteld. ChatGPT stelde voor om op vrijdagmiddag aan te komen, waardoor we genoeg tijd hadden om in te checken bij onze Airbnb en de Joodse wijk, het kasteeldistrict en het Buda-kasteel en het Vissersbastion te verkennen. We waren ook van plan om ’s avonds de beroemde Ruïnebars te bezoeken, waar Boedapest bekend om staat.

Op zaterdag stond het Hongaarse parlementsgebouw bovenaan ons lijstje, gevolgd door een ontspannen wandeling langs de Donaupromenade. Chat had ons ook aangeraden om ’s avonds een bezoek te brengen aan Instant-Fogas, een populaire uitgaansgelegenheid in de stad.

Op zondag hadden we plannen om het stadspark te verkennen en een bezoek te brengen aan de thermale baden van Rudas. Deze ontspannende activiteit stond hoog op ons verlanglijstje na twee dagen vol sightseeing en nachtleven.

Hoewel ons reisschema iets afweek van het oorspronkelijke plan van ChatGPT, hadden we nog steeds een geweldige tijd en waren we blij met de aanbevelingen die we hadden gekregen. De flexibiliteit om onze eigen draai te geven aan het reisplan maakte het avontuur des te spannender.

Wat te doen in Boedapest?

Boedapest bood ons een schat aan activiteiten voor elk van ons. Onze eerste dag begon met het verkennen van de Joodse wijk, waar we werden betoverd door de levendige sfeer en de rijke geschiedenis. Vervolgens brachten we een bezoek aan het majestueuze Buda-kasteel en het schilderachtige Vissersbastion, waar we werden beloond met adembenemende uitzichten over de stad.

Op dag twee stonden we vroeg op om het iconische Parlementsgebouw te bewonderen, een meesterwerk van neogotische architectuur aan de oevers van de Donau. We maakten een ontspannen wandeling langs de Donaupromenade, genietend van het rustgevende geluid van de kabbelende rivier. ’s Avonds dompelden we onszelf onder in het bruisende nachtleven van Boedapest, met een bezoek aan Instant-Fogas, een van de populairste ruïnebars van de stad.

Op onze derde dag verkenden we het prachtige stadspark van Boedapest, waar we genoten van een ontspannen wandeling langs de schilderachtige paden en de iconische Vajdahunyadburcht bewonderden. Daarna bezochten we de thermale baden van Rudas, waar we onze vermoeide spieren verwenden en genoten van de therapeutische warmwaterbronnen.

Hoe duur is Boedapest?

Een van de meest gestelde vragen voor een stedentrip is vaak: “Hoe duur is het?” Nou, laten we het eens bekijken. Onze uitgaven waren verrassend betaalbaar, en we delen graag een overzicht van onze kosten:

  • Vliegtickets: €160 per persoon (met KLM)
  • Accommodatie: €44,31 per persoon (Airbnb)
  • Eten: Ongeveer €120 per persoon voor drie dagen
  • Vervoer: €15 per persoon voor metrokaartjes voor het hele weekend, €7,50 per persoon voor deelstepjes van Bolt, €12,50 per persoon voor een taxi naar het vliegveld
  • Activiteiten: €30 per persoon voor een cocktailcruise op de Donau via GetyourGuide

In totaal kwamen we uit op €389,31 per persoon voor ons hele weekend in Boedapest. Een koopje, als je bedenkt hoeveel plezier we hebben gehad en hoeveel we hebben gezien en ervaren!

Vervoer door Boedapest

tram in boedapest in januari 2024

Het vervoer in Boedapest is efficiënt en betaalbaar, met een uitgebreid metrosysteem dat de hele stad bestrijkt. We maakten ook gebruik van de handige deelstepjes van Bolt, waarmee we snel en gemakkelijk door de straten van de stad konden manoeuvreren. Voor langere afstanden kozen we af en toe voor een taxi, wat ook een betaalbare optie bleek te zijn.

Het weer in Boedapest

Eind januari werden we begroet met zonnige dagen en milde temperaturen rond de 6 graden Celsius. Het weer was perfect voor sightseeing, maar we raden aan om warme kleding mee te nemen, vooral als de wind wat sterker is. Over het algemeen waren we echter aangenaam verrast door het weer en konden we volop genieten van onze tijd in de stad.

Ons lang weekend in Boedapest was een onvergetelijke ervaring vol avontuur, ontdekkingen en onverwachte geneugten. Van de adembenemende architectuur tot de levendige sfeer en het overheerlijke eten, Boedapest heeft ons hart gestolen en we kunnen niet wachten om terug te keren. En het beste van alles? Het is een bestemming die betaalbaar is voor elke reiziger, zonder in te leveren op kwaliteit of plezier.

Ben je klaar om Boedapest te verkennen? Neem contact met ons op voor meer informatie en laat je inspireren voor je eigen stedentrip naar deze prachtige stad.

Gerelateerde artikelen