Stedentrip Keulen in december

Uitzicht Koln Triangle over Keulen

Ontdek bezienswaardigheden in Keulen met je vrienden

Stel je voor: samen met vijf goede vrienden heb ik vorig jaar een onvergetelijke stedentrip naar het betoverende Keulen gemaakt. Gelegen aan de oevers van de majestueuze Rijn, bood deze bruisende stad ons een schat aan ervaringen, van adembenemende bezienswaardigheden tot bruisend nachtleven en heerlijke culinaire ontdekkingen. Laat me je meenemen op onze reis vol spannende avonturen en betaalbare geneugten in deze fascinerende stad. In dit artikel bespreken we de volgende onderwerpen:

Bezienswaardigheden in Keulen

Wat te doen in Keulen? Keulen, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur, verwelkomde ons met open armen en bood een overvloed aan activiteiten om van te genieten. Onze reis begon met een verkenning van de adembenemende Dom van Keulen, een meesterwerk van gotische architectuur en het ultieme symbool van de stad. Met zijn imposante torens en prachtige gebrandschilderde ramen was de Dom een absoluut hoogtepunt van onze reis, en we waren betoverd door zijn majestueuze schoonheid.

Bezoek de Hohenzollernbrücke; een iconische brug

Na onze ontmoeting met de Dom begaven we ons naar de nabijgelegen Hohenzollernbrücke, een iconische spoorbrug over de Rijn. Hier werden we beloond met een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en de rivier, wat resulteerde in enkele van de meest memorabele foto’s van onze reis.

Vervolgens dompelden we onszelf onder in de levendige bierscene van Keulen met een gezellige bierproeverij bij een lokale brouwerij. Hier genoten we van de unieke smaken van Kölsh-bieren en leerden we meer over de rijke biertradities van de stad.

Bezoek de kerstmarkt in Keulen

Geen bezoek aan Keulen zou compleet zijn zonder een stop bij de bruisende kerstmarkt, vooral omdat we tijdens de feestdagen in de stad waren. De kerstmarkt van Keulen betoverde ons met zijn sfeervolle kraampjes, glinsterende lichtjes en heerlijke geuren van glühwein en gebraden kastanjes. We struinden langs de kraampjes, bewonderden de ambachtelijke cadeauartikelen en genoten van traditionele lekkernijen, wat resulteerde in een onvergetelijke ervaring vol warme herinneringen.

Op onze tweede dag in Keulen verkenden we het bruisende stadscentrum verder, waar we genoten van een ontspannen winkelervaring in de vele boetiekjes en warenhuizen die de stad te bieden heeft. We namen ook de tijd om te ontspannen en tot rust te komen in een van de gezellige cafés langs de kade, waar we genoten van een prachtig uitzicht op de Rijn terwijl we nippen aan onze koffie.

Wat kost een dagje of nachtje weg naar Keulen?

Een van de meest gestelde vragen voor een stedentrip is vaak: “Hoe duur is Keulen?” Nou, laten we het eens bekijken. Onze uitgaven waren verrassend betaalbaar, en we delen graag een overzicht van onze kosten:

  • Overnachting in een 3-sterrenhotel: €110 per persoon per nacht
  • Entreekaartje observatieplatform Kölntriangle: €3 per persoon
  • Bierproeverij: €20 per persoon
  • Maaltijden en drankjes: Ongeveer €50 per persoon voor twee dagen
  • Openbaar vervoer: €10 per persoon voor dagkaarten, en we hebben de stad rondgescheurd op Bolt-stepjes.

In totaal kwamen we uit op €193 per persoon voor ons hele weekend in Keulen. Een koopje, als je bedenkt hoeveel plezier we hebben gehad en hoeveel we hebben gezien en ervaren!

Boek een onvergetelijke stedentrip naar Keulen

Onze vriendentrip naar Keulen was een onvergetelijke ervaring, gevuld met avontuur, ontdekkingen en kostbare herinneringen. Van de indrukwekkende bezienswaardigheden tot de bruisende sfeer en de heerlijke culinaire geneugten, Keulen heeft ons hart gestolen en we kijken er nu al naar uit om terug te keren naar deze fascinerende stad aan de Rijn. Wil jij meer weten? Neem dan contact met ons op.

hohenzollernbrücke in Keulen

Gerelateerde artikelen