Engeland

Wil jij een vliegvakantie, roadtrip door Groot Brittannië doen of ben jij op zoek naar een leuke stedentrip voor een aantal dagen? Dan is een vliegvakantie naar Engeland wat voor jou!

We kennen Engeland allemaal wel van de Brexit, Engelse taal, Londen en de thee, maar Engeland is veel meer dan dat. Laat je inspireren door Engeland tijdens een rondreis, vliegvakantie of stedentrip en maak kennis met de diepgewortelde Engelse cultuur en gebruiken. Wij hebben een aantal highlights op een rijtje gezet die je moet weten voor je vliegvakantie of road trip door Engeland.

Populaire bestemmingen voor je vakantie in Engeland

Wil jij tijdens je vakantie in Engeland foto’s schieten op de mooiste bestemmingen of de schatten van Engeland ontdekken? Wij hebben de populairste bestemmingen in Engeland op een rijtje gezet.

Londen

Londen is uiteraard de populairste bestemming in Engeland. Ideaal geschikt voor een stedentrip of een bezoekje tijdens meerdaagse vakantie in Engeland. De hoofdstad van Engeland staat bekend om de Big Ben, London Eye en Tower Bridge. Daarnaast is het erg leuk om tijdens je vakantie een boottocht over de Theems te plannen of bijvoorbeeld lekker te shoppen in het grote centrum van de stad.

Ruige natuur van Cornwall

Niet het eerste waar je aan denkt tijdens je vakantie naar Engeland. Cornwall is het ruige zuidwestelijke punt van Engeland. Het kenmerkt zich door de vele stranden, het voorgebergte Land’s End en de botanische tuinen. Daarnaast trekken er door het voorjaar en zomer veel surfers naar toe om te genieten van de fantastische golven.

Veelzijdig Manchester

Laat je verrassen door het veelzijdige Manchester. De stad herbergt een aantal culturele schatten als het culturele centrum The Lowry, het imperial War Museum en de laatste bakens van het industriële verleden van de stad. De stad is tevens makkelijk aan te vliegen en heeft zijn eigen luchthaven.

Wist je dat de stad tevens vaak wordt aangedaan door toeristen en liefhebbers van de beroemde stadsderby op Old-Trafford?

Roadtrip door Engeland

Wist je dat het super leuk is om door Engeland een rondreis of roadtrip te maken? Elke regio in Engeland of Groot Brittannië heeft namelijk zijn eigen cultuur of natuur. Start je roadtrip door Engeland bijvoorbeeld in het noorden dat zich kenmerkt door het onbekende en de drie fantastische nationale parken, karakteristieke kust en de Romeinse muur van Hadrianus. Reis daarna door naar het plaatsje Ainwick Castle, wat bekend staat als Harry Potter Hogwarts. Vanaf daar kan je je reis vervolgen naar het hart van Engeland en eindigen met een fantastische stedentrip door Londen. Mocht je tijd over hebben, dan is het de moeite waard om het Engelse Cornwall met zijn typische Franse kenmerken nog even te bezoeken, voor je allicht via Calais de overtocht maakt naar het Europese vasteland.

Vliegen naar Engeland

Je kunt het beste per vliegtuig naar Engeland vertrekken. Het is simpelweg de snelste manier om te reizen en daarnaast liggen de grootste vliegvelden in de buurt van de toeristische bestemmingen en grote steden.

Duur van de vliegreis naar Engeland

Je bezoekt Engeland het snelste met het vliegtuig. Afhankelijk van je bestemming is de minimale vliegduur naar Engeland 1 uur en 10 minuten. Ideaal voor een korte vliegvakantie dus.

Vliegvelden in Engeland

Engeland is per vliegtuig eenvoudig bereikbaar. Je kunt tijdens je vakantie naar de volgende luchthavens aanvliegen. Een groot deel van de onderstaande vliegvelden is internationaal bereikbaar en een aantal luchthavens is bereikbaar voor binnenlandse vluchten door Engeland.

 • Vliegveld Birmingham (BHX)
 • Bournemouth Airport (BOH)
 • Bristol International Airport (BRS)
 • Luchthaven Exeter (EXT)
 • Leeds Bradford Airport (LBA)
 • Liverpool – John Lennon Airport (LPL)
 • Londen City Airport (LCY)
 • Vliegveld Londen Heathrow (LHR)
 • Londen Southend Airport (SEN)
 • Luchthaven Londen Stansted (STN)
 • Vliegveld Londen Luton (LTN)
 • Manchester Airport (MAN)

Contact

Wil jij meer weten over een vliegvakantie naar Engeland? Neem dan contact met ons op.

Contact