Egypte

Ben jij een liefhebber van een zonvakantie? Dan is een vliegvakantie naar Egypte echt wat voor jou! Met een zonovergoten woestijnklimaat en een overvloed aan all-inclusive hotels leent Egypte zich het hele jaar door voor een fantastische vakantie.

Een heerlijke zonvakantie in Egypte

Met prachtige badplaatsen, luxe all-inclusive resorts, zonnig weer en een bijzonder mooie onderwaterwereld is Egypte een mooie bestemming voor je volgende vliegvakantie. Kom jij naar het land van de ellenlange geschieden in de vorm van onder meer piramides, farao’s en sfinxen? Laat je verleiden door een fantastische vakantie in Egypte.

Klimaat in Egypte

Egypte beschikt over een tropisch woestijnklimaat. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden, wat ideaal is voor een overheerlijke zonvakantie. In het zuiden van Egypte heerst een subtropisch klimaat, en andere delen van Egypte valt nauwelijks regen. De zomer in Egypte duurt van mei tot november, waardoor het uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld een all-inclusive vliegvakantie in het laagseizoen.

Badplaatsen in Egypte

Kies jij inderdaad voor een heerlijke vliegvakantie naar Egypte, dan kan je de volgende bekende badplaatsen bezoeken.

 • Hurghada
 • El Gouna
 • Sharm el Sheikh
 • Marsa Alam

In elk van deze badplaatsen vind je luxe resorts voor een betaalbare prijs en ben je voor 90% zeker van een heerlijke zonvakantie.

Vliegvelden in Egypte

Dankzij het uitgestrekte landschap en de toeristische bestemmingen in Egypte en de internationale allure kent Egypte een groot aantal internationale vliegvelden. De meeste van deze vliegvelden zijn vanaf Nederland binnen 5 uur bereikbaar. Tijdens je reis en vliegvakantie naar Egypte kan je op de volgende luchthavens aanvliegen.

 • Vliegveld Abu Simbel (ABS)
 • Vliegveld Alexandria Airport (AEX)
 • Luchthaven Aswan International Airport (ASW)
 • Vliegveld Caïro International Airport (CAI)
 • El Kharga Airport (UVL)
 • Vliegveld El Tor (ELT)
 • Hurghada Airport (HRG)
 • Luchthaven Luxor International Airport (LXR)
 • Ras Nasrani Airport (SSH)
 • Luchthaven St. Catherine International Airport (SKV)

Bezienswaardigheden in Egypte

Naast alleen maar zonnen biedt Egypte ook tal van bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Piramides

Ongetwijfeld zal je bij bezienswaardigheden in Egypte direct aan de piramides denken. De vorm en grootte en grafmonumenten uit de oude geschiedenisboeken zijn een van de vele monumenten die teruggaan naar de geschiedenis van het oude Egypte. Hoewel er verschillende theorieën zijn over het bouwen van gebouwen in de oudheid, blijft het mysterie van piramides onopgelost. Ga mee op ontdekkingsreis en ontdek de Cheops piramide in Gizeh. Deze 146 meter hoge piramide is het enige overgebleven wonder uit de zeven klassieke wereldwonderen.

Rode Zee

Naast de piramides is de Rode Zee een symbool uit de oudheid. Volgens de oude Bijbelse geschriften heeft Mozes hier de Egyptenaren verslagen tijdens zijn oversteek en is het leger hier verdronken. Heb je even geen trek in deze geschiedenis? De Rode Zee is ook in trek bij duikers vanwege zijn rijke zeeleven en bij zonliefhebbers door de mooie stranden.

Je hoeft je niet te vervelen tijdens je vliegvakantie in Egypte. Andere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in Egypte zijn onder meer de Mozesberg, de Nijl en de Oase Siwa.

Meer weten over je bestemming Egypte?

Wil jij meer praktische informatie over je vliegvakantie naar Egypte of wat leuke feitjes voor je op vakantie gaat? Lees dan vooral verder. Egypte heeft een oppervlakte van circa 1.000.000 vierkante kilometer. Met een bevolking van meer dan 100 miljoen inwoners is Egypte het meest bevolkte land in het gebied Noord-Afrika, Midden-Oosten en de Arabische land en is het in zijn geheel een van de grootste landen in Afrika.

Wist je dat het overgrote gedeelte van de inwoners rondom de Nijl wonen? Dit is te danken aan de enorme vruchtbaarheid van het gebied. De oevers bieden de bevolking de mogelijkheid om landbouw te bedrijven en hiermee een goed bestaan te bieden. Hiernaast is een groot deel van het land bedekt met woestijnen, waarin je onder meer de piramides kunt bezoeken.

Contact

Wil jij meer weten over een vliegvakantie naar Egypte? Neem dan contact met ons op.

Contact