Denemarken

Ben jij een liefhebber van een uitgestrekte en mooie natuur of wil jij verschillende plekken ontdekken tijdens een stedentrip? Dan is een vliegvakantie naar Denemarken echt wat voor jou. Een vliegvakantie naar Denemarken bezorgt je een prettige kennismaking met de ruime en weidse scandinavische omgeving, maar anderzijds mag een bezoekje aan historische en hippe steden als Kopenhagen en Aarhus niet vergeten worden.

Denemarken is het meest zuidelijk gelegen land in Scandinavië. Met een oppervlakte van 43.000 vierkante kilometer, is het iets groter dan Nederland en bijna de helft groter dan België. Het land wordt gevormd door een groot deel van Jutland en de drie grote eilanden Funen, Seeland en Lolland. Er wonen ongeveer 5,8 miljoen inwoners.

Bestemmingen voor een vliegvakantie in Denemarken

Tijdens je vliegvakantie in het ruime en weidse Denemarken kan je meerdere mooie bestemmingen aan doen. Voor iedere type reiziger is wat wils.

Kopenhagen

Wil jij een stedentrip doen door Denemarken? Begin dan met een bezoekje aan de Deense hoofdstad Kopenhagen. De stad is hip en historisch tegelijk. Wat veel mensen niet weten is dat alles op loopafstand van elkaar ligt. Maak een mooie wandeling door het mooie Tivoli park of bezoek een van de hippe designwinkels aan de langste winkelstraat van Europa, namelijk de Strøget.

Jutland

Er zijn zoveel leuke dingen te doen in Jutland. Het landt was een tijdje heilige grond en bewoond door de vikingen, maar staat ook bekend om zijn attractieparken voor jong en oud en bezit over een fantastische natuur. Aan de oostkust van Jutland vindt je vele fjorden waarvan de inhammen lang en bebost zijn en aan de andere kant lange stranden.

Deense Archipel

Wist je dat Denemarken ook uit ongeveer 405 verschillende eilanden bestaat? Samen vormen zij de Deense Archipel, waartoe Funen en Lolland tot de belangrijkste eilanden behoren.

Bezienswaardigheden in Denemarken

Voor jong, oud, rustzoekers en natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers, strandliefhebbers en cultuurliefhebbers. Denemarken is een heerlijke vakantiebestemming voor onder meer een vliegvakantie.Wij hebben een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Legoland Billund

Denemarken is een ideaal vakantieland voor kinderen, maar wie Denemarken zegt, denkt ongetwijfeld aan Legoland Billund, misschien wel het leukste uitje tijdens de vakantie voor jong en oud. Het grote themapark biedt naast de mooie gebieden in lego blokjes ook een aantal leuke achtbanen en maar liefst vijf waterattracties.

Kleine zeemeermin

Naast de lego-figuurtjes is Denemarken onlosmakelijk verbonden met schrijver Hans Christian Andersen. Sprookjesschrijvers kun je tijdens je bezoek aan Kopenhagen niet negeren, want overal in de stad vind je afbeeldingen van sprookjesfiguren. Zo ook het standbeeld van de kleine zeemeermin in de haven. Plan tijdens je vliegvakantie door Denemarken of Kopenhagen ook tijd voor andere activiteiten, want als er een menigte rond het standbeeld staat te fotograferen, zal je het standbeeld misschien niet eens vinden.

Huisjes Nyhavn

Als je het standbeeld van de kleine zeemeermin hebt bekeken, bezoek dan eens de huisjes van Nyhavn. Dit is misschien wel het meest fotogenieke plekje van heel Kopenhagen. Kleurrijke oude huizen staan langs de pier en geven de haven zijn typische kenmerken. De buitenmuur heeft een geschiedenis van maar liefst 300 jaar. Boek een rondvaart of ga heerlijk ontspannen op een van de waterterrassen. Dit is een plek die je absoluut niet mag missen.

Top van Denemarken

Naast de hippe stad Kopenhagen is het zeker de moeite waard om door te reizen naar het noorden van Jutland. Dit wordt ook wel de top van Denemarken genoemd. Je vindt er enkele gezellige stadjes als Skagen, Frederikshavn en Sæby. Tevens kan je er genieten van de mooie natuur en kan je bij de vissersplaats Grenen de zeestraat kattegat tegen de skagerak ontmoeten.

Vliegvelden in Denemarken

Vliegen op Denemarken is gemakkelijk en comfortabel. Een vlucht naar Denemarken duurt slechts maximaal anderhalf uur. Je kunt landen op de volgende vliegvelden in Denemarken.

  • Vliegveld Arhus (AAR)
  • Aalborg Luchthavn (AAL)
  • Luchthaven Billund (BBL)
  • Vliegveld Esbjerg (EBJ)
  • Vliegveld Kopenhagen Kastrup (CPH)
  • Odense Airport – Hans Cristian Andersen (ODE)
  • Sönderborg Airport (SGD)
  • Vliegveld Stauning (STA)
  • Thisted Airport (TED)

Wist je dit over vliegvelden in Denemarken?

De luchthavens van Kopenhagen en Billund zijn internationale luchthavens. Vanuit Kopenhagen kun je ook naar de luchthavens Aalborg, Aarhus, Odense en Rhône vliegen. De Deense regering heeft nu 49% van Copenhagen Airport A / S verkocht. Zij hoopt hierin voorlopig het resterende meerderheidsbelang te behouden. Copenhagen Airport A / S heeft de luchthavens Kastrup en Roskilde in bezit.

Contact

Wil jij meer weten over andere bestemmingen of een vliegvakantie naar Denemarken? Neem dan contact met ons op.

Contact