Cyprus

Ben jij aan een zonvakantie toe en gaat je voorkeur naar een eiland in de Middellandse zee? Dan is een vliegvakantie naar Cyprus echt wat voor jou. Een vliegvakantie naar Cyprus geeft je in het hoogseizoen een grote kans op mooi strandweer en daarnaast biedt het eiland tal van bezienswaardigheden. Het is een verrassend interessante bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis. Hiermee heeft Cyprus de sleutel in handen voor een geslaagde vakantie voor een uiteenlopende doelgroep.

Populaire plaatsen in Cyprus

Tijdens je vliegvakantie naar Cyprus kan je naast het lekker weer ook een bezoek brengen aan een aantal populaire plaatsen.

Larnaca

Larnaca is een oude havenstad in Cyprus. Wanneer je er aankomt adviseren we je direct kennis te maken met de historie en is het beste om meteen naar het oude centrum van de stad te reizen. Dit is gezelligste gedeelte van de stad met de meeste bezienswaardigheden. Je kunt er onder meer de oude Sint Lazarus kerk bezoeken en zal je het toffe street art en de sfeervolle restaurantjes als een gezellig gedeelte van de stad ervaren.

Nicosia

Nicosia is de hoofdstad van Cyprus en telt circa 300.00 inwoners. Opvallend aan deze stad is dat de stad in tweeën verdeeld is in een Turks en Cypriotisch deel. De lijn loopt dwars door de stad van oost naar west.

Limassol

Limassol is de belangrijkste havenstad van Cyprus. De stad is gelegen aan de zuidkust van het eiland aan de Middellandse Zee. Limassol is op de op een na grootste stad van Cyprus en telt circa 150.000 inwoners. Het kasteel, het stedelijk dierenpark en de marina zijn leuke plekken om te bezoeken. Hiernaast beschikt Limassol over heerlijke stranden en kan je er tof uitgaan.

Geschiedenis van Cyprus, tweedeling & mythologie

Laat je tijdens je vakantie inspireren door de mythologie of ontdek de lange geschiedenis van het eiland. Het eiland Cyprus kent namelijk een zeer rijke historie. Dit is voor een deel te danken aan de gunstige en strategische ligging van het eiland ten aanzien van de grote rijken uit het verleden. Ook de bodemrijkdom van Cyprus maakte het een begeerd eiland. Hierdoor is de geschiedenis van Cyprus in feite een geschiedenis tussen oost en west in het klein, wat tot op de dag van vandaag een grote rol speelt in het dagelijks leven van de inwoners van Cyprus. Naast deze invloeden heeft Cyprus een rol in de mythologie, het is namelijk het geboorteland van de godin Aphrodite

Bezienswaardigheden in Cyprus

Cyprus kent dankzij zijn rijke geschiedenis een groot aantal bezienswaardigheden. Wij hebben een top drie bezienswaardigheden in Cyprus op een rijtje gezet.

Flamingo’s in Larnaca

Een van de leukste dingen om te doen in Larnaca, is het spotten van Flamingo’s. Tussen de en de internationale luchthaven is een enorm zoutmeer gelegen waar je van november tot maart duizenden flamingo’s te zien krijgen. Hiernaast loopt er ook een enorm wandelpad rond het zoutmeer, je kunt er heerlijk ontspannen buiten de drukte van de stad.

Rots van Aphrodite

Zoals eerder beschreven kent Cyprus een belangrijke rol binnen de mythologie, het is de geboorteplaats van Aphrodite. Voor de liefhebber van Mythologie en geschiedenis vindt je ongeveer 25 kilometer buiten Paphos een rots waar volgens de mythe Aphrodite geboren zou zijn.

Ayia Napia

Houd je van stappen en pak je graag een feestje tijdens je vakantie? Dan moet je zeker naar Ayia Napa gaan om te feesten. De stad is zelf niet zo bijzonder, maar door het te gekke uitgaansleven, waarin bekende DJ’s draaien is het een populaire plek om uit te gaan.

Vliegvelden in Cyprus

Cyprus is een van de meest zonzekere bestemmingen in Europa. Cyprus heeft een heerlijk klimaat met warme zomers en milde winters. Je kunt vanaf half mei tot half oktober genieten van overwegend mooi weer. De heetste zomers zijn gemiddeld 30 graden celsius. Dit heerlijke klimaat maakt Cyprus tot een prettige bestemming voor liefhebbers van de zon.

Luchthavens in Cyprus

Cyprus is tussen de vier en vijf uur vliegen. Je kunt op Cyprus de volgende (internationale) luchthavens aan doen.

  • Luchthaven Akrotiri (AKT)
  • Luchthaven Ercan (ECN)
  • Gecitkale (GEC)
  • Larnaca Airport (LCA)
  • Luchthaven Paphos (PFO)
  • Nicosia International Airport (NIC)

Contact

Wil jij meer weten over een vliegvakantie naar Cyprus neem dan contact met ons op.

Contact