Cambodja

Wil jij een lange trip maken door de Aziatische binnenlanden of een ontdekkingsreis boeken door de overblijfselen van de Franse cultuur in Azië? Dan is een vliegvakantie naar Cambodja echt wat voor jou! Gelukkig wordt vliegen naar Cambodja steeds eenvoudiger. En gelukkig maar, want Cambodja heeft veel moois te bieden. In het koninkrijk Cambodja leven ongeveer 16 miljoen inwoners en de grote hoofdstad is Phnom Penh. Met een oppervlakte van circa 181.000km2 is het op 68 na dichtbevolkte land ter wereld. 96% van de Cambodjaanse bevolking is hindoe, wat tevens de staatsgodsdienst is in Cambodja. Dankzij deze aantallen zie jij tijdens je vakantie veel van deze godsdiensten terug in de cultuur.

Bestemmingen in Cambodja

Afhankelijk van de bestemming duurt vliegen vanaf Amsterdam naar Bulgarije zo ongeveer 3 uur, waarin je met het vliegtuig 2500 kilometer aflegt. Voor een vliegvakantie naar Bulgarije kan je kiezen uit onder meer de volgende bestemmingen.

Pnomh Penh

Phnom Penh is de ruim twee miljoen inwoners tellende hoofdstad van Cambodja. Gedurende de reis door Cambodja kan je in de hoofdstad verschillende mooie tempels, moskeeën en musea bezoeken. De stad kenmerkt zich onder meer door de koninklijke historie en de naweeën van de oorlog.

Angkor

Ofwel “heilige rijk” Angkor is bekend en staat bekend als werelderfgoed. Het is een gebied in de provincie Siem waar veel oude tempels en steden te vinden zijn uit Khmerrijk. Het is samen met de temper Preah Vihear aan de grens met Thailand een van de monumenten in Cambodja die op de werelderfgoedlijst staan. Zeker niet te missen dus!

Sihanoukville

Aan de golf van Thailand vind je prachtige stranden, een heldere zee en de stralende zon. De stad Sihanoukville ontwikkelt zich dan ook heel snel tot de badplaats van Cambodja. Tevens zijn de overblijfselen uit de Franse tijd zeer bijzonder veel huizen zouden zo in Frankrijk kunnen staan en is stokbrood overal te koop.

Bezienswaardigheden in Cambodja

Cambodja steeds toegankelijker wordt voor toeristen die een rondreis willen maken door de prachtige waterrijke natuur, oude monumenten (tempels, paleizen en tombes van de Khmer) en schitterende steden als Phnom Penh en Angkor. Hieronder hebben wij een lijstje beschreven met de tofste bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens of na je vliegvakantie of roadtrip door of naar Cambodja.

Angkor

Ben jij een liefhebber van een stedentrip of maak je graag kennis met de prachtige geschiedenis van het land Bulgarije? Dan is een bezoekje aan de stad Sofia de moeite waard. De prachtige hoofdstad kenmerkt zich door groene parken, musea en mooie gebouwen, bijvoorbeeld de Alexander Nevski kathedraal met zijn koepels en blauw daken. Tevens biedt de stad een gezellige (Vitosha) boulevard met een hoop winkels, boetiekjes en terrasjes.

Weer en klimaat in Cambodja

In Cambodja is het dankzij het tropische moessonklimaat gemiddeld 30 graden. Echter betekent het niet dat het extreem koud of warm kan zijn in het land. De temperatuur varieert van 10 graden in de koele maanden tot 45 graden in de zomer.

Regen en Moessons in Cambodja

In de maanden januari en februari valt er het minste regen. Net als andere landen in Azië als Thailand kent het twee moessons. De droge noordoost moesson van november tot april en zuidwest moesson van mei tot oktober.

Vliegvelden in Cambodja

De vliegreis naar Camodja duurt ongeveer 14 uur, vergelijk met een vliegreis naar Thailand. Vanaf NEderland is het mogelijk om te vliegen naar Siem Reap-Angkor Internation Airport (REP), hiernaast is de hoofdstad te bereiken via Phnom-Penh airport (PNH), deze ligt op zeer korte afstand van de hoofdstad van Cambodja. In het verleden was het erg lastig een vliegreis naar Cambodja te boekeen, maar sinds de komst van Phnom-Penh airport is dit een stuk makkelijker geworden.

Vliegvelden naar Cambodja boeken

Mocht je een vliegvakantie naar Cambodja willen boeken als startpunt voor jouw roadtrip door Azië, dan is het goed om onderzoek te doen naar de verschillende aanbieders en pakketreizen. Je kunt vliegtickets boeken naar Cambodja bij onder meer Korean Air en Singapore Airlines. Daarnaast is het mogelijk reizen te boeken bij Cheaptickets, KLM of Momondo.

Contact

Wil jij meer weten over een vliegvakantie naar Cambodja neem dan contact met ons op.

Contact